SAS och Delta Airlines

Som många av er säkert känner till så har Air France/KLM köpt in sig i SAS, och SAS planerar att lämna Star Alliance och gå över i Sky Team. Vi vet inte än när övergången kommer att ske, men till hösten är en gissning.

Hur som helst, vi kan redan få en försmak av samarbetet med Sky Team, då SAS säljer anslutningsflyg i USA med Delta. Detta ser faktiskt ganska positivt ut, i alla fall om man bokar Business. Tidigare har det varit lite svårt att hitta anslutningsflyg med United i Business i USA, då United har varit snåla med att släppa platser i rätt bokningsklass. När det gäller Air Canada har det varit värre då SAS endast bokar in en i Economy.

Så här ser det t.ex. ut när jag söker Stockholm-Denver. Alla anslutningsflyg i Business-biljetterna är i Delta First (de kallar det förstaklass i USA inrikes).