Boka bonusresa med EuroBonus-poäng

Nu kommer vi till delen som allt detta handlar om egentligen. När man nu efter något års jobb sitter med en 2-4-1-kupong från Amex och 130000 Eurobonuspoäng så har man faktiskt tillräckligt med poäng för att boka en resa i Business för 2 personer till USA tur och retur.

Man kan boka en sådan resa online, om man ska boka för max 2 personer, på https://www.sas.se/eurobonus/star-alliance-award-trips/. Vill man boka för mer än 2 personer med 2-4-1-kupong måste man göra det över telefon.

Bonusresor är tyvärr inte lika lätta att hitta platser till som resor betalda med pengar. De måste bokas i en speciell bokningsklass (X för economy, I för Business och O för First) och många gånger finns det inga platser i de bokningsklasserna. Man kan helt enkelt inte jämföra bonusresor med betalda biljetter. Man måste vara flexibel med vilka datum man kan resa, vilken rutt man kan resa (man kanske måste välja flyg med byten istället för direktflyget) och ibland resmål. Med det sagt så har jag bokat många bonusresor och jag bokar dessutom nästan alltid för 4 personer så med rätt taktik kommer det att lösa sig.

Man kan inte söka resor i First online hos SAS. Man måste då använda någon av de andra bonusprogrammen inom Star Alliance för att söka online, t.ex. United eller Air Canada.

När man använder en sida för ett annat flygbolag inom Star Alliance för att leta bonusplatser ska man komma ihåg de platser som visas är en fingervisning om vad som går att boka med EuroBonus. Poängpriset som visas där gäller för det bonusprogrammet, inte EuroBonus. Poängpriset man betalar hos EuroBonus ser du här https://www.sas.se/eurobonus/poang/flyga-med-poang/star-alliance-poangtabell/. Man använder ett annat flygbolags sida gör man det endast för att få en idé om huruvida det kan finnas bonusplatser som SAS kan boka.

De olika flygbolagen inom Star Alliance har lite olika taktik när det gäller att släppa bonusplatser. AwardFares har en bra sammaställning över detta.