Tips: Tjäna Eurobonuspoäng utan valutapåslag vid köp i utländsk valuta

Normalt sätt betalar man 2% i valutapåslag när man gör köp i utländsk valuta med SAS Eurobonus Mastercard eller Amex , vilket reducerar värdet att använda korten för att tjäna poäng.

Det har börjat att dyka upp lite alternativa banktjänster som erbjuder intressanta lösningar.

Ett alternativ som jag har använt i ett par år nu är Revolut där man skapar ett konto som man sätter in pengar på. Kontot är kopplat till ett Visa-kort som erbjuder förmånliga villkor vid köp i utländsk valuta. Vid köp i många stora valutor måndag-fredag (läs om detaljerna här) så är det inget valutapåslag. Vid andra tider och andra valutor kan det bli ett visst påslag – 0,5% för stora valutor och 1,0-2,0% för övriga. Fullständig prislista finns här. Dessutom erbjuder Revolut gratis kontantuttag (förutom möjligt valutapåslag) upp till GBP 200 per månad. Jag använder i princip alltid Revolut utomlands nu för tiden.

För oss poängjägare så är en fråga så klart jätteviktig: Men hur tjänar vi poäng då? Jo, man kan sätta in pengar från sitt SAS Eurobonus Mastercard och får poäng vid insättningen. Passar man på att sätta in pengar när SAS Eurobonus Mastercard har dubblapoäng-kampanj så blir det riktigt bra!