Boka bonusresa med EuroBonus-poäng

Nu kommer vi till delen som allt detta handlar om egentligen. När man nu efter något års jobb sitter med en 2-4-1-kupong från Amex och 130000 Eurobonuspoäng så har man faktiskt tillräckligt med poäng för att boka en resa i Business för 2 personer till USA tur och retur.

Vanligtvis kan man boka en sådan resa online om man ska boka för max 2 personer, men tyvärr har SAS tillfälligt stängt den möjligheten.

Man kan dock fortfarande boka sin resa via telefon och den speciella avdelning som hanterar 2-4-1-bokningar. Numret dit står på 2-4-1-kupongen som du fick hemskickad.

Bonusresor är tyvärr inte lika lätta att hitta platser till som resor betalda med pengar. De måste bokas i en speciell bokningsklass (X för economy, I för Business och O för First) och många gånger finns det inga platser i de bokningsklasserna. Man kan helt enkelt inte jämföra bonusresor med betalda biljetter. Man måste vara flexibel med vilka datum man kan resa, vilken rutt man kan resa (man kanske måste välja flyg med byten istället för direktflyget) och ibland resmål. Med det sagt så har jag bokat många bonusresor och jag bokar dessutom nästan alltid för 4 personer så med rätt taktik kommer det att lösa sig.

Tidigare har det gått att söka lediga bonusplatser via sidan ovan, men nu måste man använda någon av de andra bonusprogrammen inom Star Alliance för att söka online. Jag kommer nedan att använda Uniteds webbsida för att söka.

När man använder en sida för ett annat flygbolag inom Star Alliance för att leta bonusplatser ska man komma ihåg de platser som visas är en fingervisning om vad som går att boka med EuroBonus.

Gå till https://www.united.com, klicka i Book with miles och One-way. Denna sökning handlar bara om att ta reda på vilka Star Alliance bonusplatser som finns lediga, så det är enklare att dela upp sökningen i 2 enkelresor. Här har jag sökt CPH-MIA för 2 personer i Business den 10 februari.

När du har klickat Find Flight kommer det upp en inloggninsmodal. Det är bara att stänga den med krysset.

På utresan hittar jag t.ex. platser med Swiss via Zürich. Det är Business Saver Award man ska titta efter.

Poängpriset du ser på Uniteds sida gäller när man bokar med United MileagePlus-poäng. Hur många poäng som går åt när du bokar med EuroBonus-poäng ser du i SAS EuroBonus-poängtabell. Så här ser den ut just nu. Poängpriset gäller för ToR resa utan 2-4-1 kupong. Med kupong kostar det således 130000 poäng för 2 personer i Business ToR till Nordamerika.

Sedan ändrar jag min sökning och gör en sökning på enkelresa MIA-CPH. Jag hittar här platser med TAP via Lissabon.

Nu när du har hittat Star Alliance bonusplatser hos United så ringer du till SAS för att boka. Telefonnumret hittar du din 2-4-1 kupong från Amex.

Jag påminner om att bonusplatser du hittar i bonussök för ett annat bolag inom Star Alliance är bara en fingervisning om vad SAS kan boka med EuroBonus-poäng. Ibland har SAS tillgång till fler platser och ibland has SAS tillgång till färre platser.

De olika flygbolagen inom Star Alliance har lite olika taktik när det gäller att släppa bonusplatser. AwardFares har en bra sammaställning över detta.